Jakiś czas temu, pisałam o moim złym samopoczuciu po białym makaronie pszennym, ale istnieje wspaniały, lekki, również optycznie "biały" makaron bezglutenowy - ryżowy.
Szybko się gotuje (około 3 minuty, wrzucany na wrzątek).
Składniki:
makaron ryżowy (paczka)
cukinia - 1 sztuka
olej słonecznikowy
sos sojowy - wtedy dania już nie solimy
Przyprawy:
przyprawa 5 Smaków
Robota:
Makaron gotujemy ok 3 minuty wrzucamy na wrzątek,
Przerzucamy na patelnię, na której zblanszowaliśmy na oleju słonecznikowym drobno pokrojoną cukinię, z sosem sojowym i przyprawą 5 smaków, chwilę mieszamy. Gotowe.
Szybko się gotuje (około 3 minuty, wrzucany na wrzątek).
Składniki:
makaron ryżowy (paczka)
cukinia - 1 sztuka
olej słonecznikowy
sos sojowy - wtedy dania już nie solimy
Przyprawy:
przyprawa 5 Smaków
Robota:
Makaron gotujemy ok 3 minuty wrzucamy na wrzątek,
Przerzucamy na patelnię, na której zblanszowaliśmy na oleju słonecznikowym drobno pokrojoną cukinię, z sosem sojowym i przyprawą 5 smaków, chwilę mieszamy. Gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz