Składniki:
2 dojrzałe awokado
1 banan
ok 4 łyżek kakao
ok 4 łyżek cukru pudru (lub dowolnego słodziszcza)
Robota:
Miksujemy na gładką masę
przekładamy do pucharków i schładzamy
ps. jeśli zrobimy z zamrożonych to otrzymamy lody
Przyjaciółka powiedziała, że krem ma posmak jakby był z melonem!
ZROBIŁAM KIEDYS Z SAMEGO AVOCADO i kakao + stewia w płynie do posłodzenia i mocno zajeżdżało mi avocado :)
OdpowiedzUsuńTak, znam ten smak - myślę, ze kluczową rolę pełni znacząca ilość kakao oraz cukier - one potrafią (szczególnie cukier) zdominować inne smaki, dlatego czasem ten krem jest aż mocno ciemny i ciężki od kakao. Jak się zrobi delikatny, to będzie więcej czuć awokado.
OdpowiedzUsuńTakie to proste, a takie dobre :D
OdpowiedzUsuńz braku banana wprowadziłam modyfikacje
OdpowiedzUsuńzmiksowałam awokado z łyżką miodu
lody z łyżką masła orzechowego i w pucharki nakładałam
jogurt z kawałkami kiwi
granole
awokado zmiksowane
lody ulepszone i na koniec znowu jogurt
palce lizać esencja smaku
rożne desery jadłam ale ten bije na głowę inne
super pomysł na wykorzystanie awokado ;]