Czekoladowy krem z awokado, deser bez gotowania


Składniki:
2 dojrzałe awokado
1 banan
ok 4 łyżek kakao
ok 4 łyżek cukru pudru (lub dowolnego słodziszcza)

Robota:
 Miksujemy na gładką masę
przekładamy do pucharków i schładzamy
ps. jeśli zrobimy z zamrożonych to otrzymamy lody


Przyjaciółka powiedziała, że  krem ma posmak jakby był z melonem!

Komentarze

  1. ZROBIŁAM KIEDYS Z SAMEGO AVOCADO i kakao + stewia w płynie do posłodzenia i mocno zajeżdżało mi avocado :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, znam ten smak - myślę, ze kluczową rolę pełni znacząca ilość kakao oraz cukier - one potrafią (szczególnie cukier) zdominować inne smaki, dlatego czasem ten krem jest aż mocno ciemny i ciężki od kakao. Jak się zrobi delikatny, to będzie więcej czuć awokado.

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie to proste, a takie dobre :D

    OdpowiedzUsuń
  4. z braku banana wprowadziłam modyfikacje
    zmiksowałam awokado z łyżką miodu
    lody z łyżką masła orzechowego i w pucharki nakładałam
    jogurt z kawałkami kiwi
    granole
    awokado zmiksowane
    lody ulepszone i na koniec znowu jogurt
    palce lizać esencja smaku
    rożne desery jadłam ale ten bije na głowę inne
    super pomysł na wykorzystanie awokado ;]

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz