Prosta roślinna zapiekanka z buraków i tofu

Dalej w duchu prostoty:
jak pisałam poprzednio - gdy włączam piekarnik i podgrzewam zapiekankę, już w nim siedzi kolejna porcja warzyw w skórce piecznonych jako skład kolejnej zapiekanki. Gdy przedwczoraj podgrzewałam białe warzywa w beszamelu, na dole piekły się w skórce buraczki na tę zapiekankę:



Skład:
3 buraki ze skórką
1 paczka tofu wedzonego

Przyprawy:
oliwa
ocet balsamiczny (zagęszczony)
sól i pieprz
kminek rozbity w moździeżu

Robota:
buraczki upieczone wczesniej pokroić ze skórką
przełożyć tofu wędzonym
polać przyprawami
zrumienić około 20minut w tamp 180C

Komentarze

  1. Aga, Ty to masz Kochana zacięcie do tego gotowania i pieczenia :-)
    Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mogę użyć tofu polsoja?

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak, to jest właśnie tofu wędzone z Polsoi. Można użyć też marynowanego Polsoi.

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za odpowiedź. Zrobiłam i wyszło przepyszne. Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cieszę się, że przepis się przydał i że smakowało! Dziękuję za komentarz :)

    OdpowiedzUsuń
  6. moja korekta :) http://wolnemedia.net/zdrowie/produkty-sojowe-obietnice-i-zagrozenia/
    i moja zmiana stanowiska wobec soi niesfermentowanej
    http://veganfotoku.blogspot.com/2013/12/lobby-sojowe-zanim-cie-uwiedzie.html

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz