Dalej w duchu prostoty:
jak pisałam poprzednio - gdy włączam piekarnik i podgrzewam zapiekankę, już w nim siedzi kolejna porcja warzyw w skórce piecznonych jako skład kolejnej zapiekanki. Gdy przedwczoraj podgrzewałam białe warzywa w beszamelu, na dole piekły się w skórce buraczki na tę zapiekankę:
Skład:
3 buraki ze skórką
1 paczka tofu wedzonego
Przyprawy:
oliwa
ocet balsamiczny (zagęszczony)
sól i pieprz
kminek rozbity w moździeżu
Robota:
buraczki upieczone wczesniej pokroić ze skórką
przełożyć tofu wędzonym
polać przyprawami
zrumienić około 20minut w tamp 180C
jak pisałam poprzednio - gdy włączam piekarnik i podgrzewam zapiekankę, już w nim siedzi kolejna porcja warzyw w skórce piecznonych jako skład kolejnej zapiekanki. Gdy przedwczoraj podgrzewałam białe warzywa w beszamelu, na dole piekły się w skórce buraczki na tę zapiekankę:
Skład:
3 buraki ze skórką
1 paczka tofu wedzonego
Przyprawy:
oliwa
ocet balsamiczny (zagęszczony)
sól i pieprz
kminek rozbity w moździeżu
Robota:
buraczki upieczone wczesniej pokroić ze skórką
przełożyć tofu wędzonym
polać przyprawami
zrumienić około 20minut w tamp 180C
Aga, Ty to masz Kochana zacięcie do tego gotowania i pieczenia :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko.
Mogę użyć tofu polsoja?
OdpowiedzUsuńTak, to jest właśnie tofu wędzone z Polsoi. Można użyć też marynowanego Polsoi.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odpowiedź. Zrobiłam i wyszło przepyszne. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że przepis się przydał i że smakowało! Dziękuję za komentarz :)
OdpowiedzUsuńmoja korekta :) http://wolnemedia.net/zdrowie/produkty-sojowe-obietnice-i-zagrozenia/
OdpowiedzUsuńi moja zmiana stanowiska wobec soi niesfermentowanej
http://veganfotoku.blogspot.com/2013/12/lobby-sojowe-zanim-cie-uwiedzie.html